• home
 • video
 • pas verschenen

  Vuurwerk en sporters: een gevaarlijke cocktail

  Afgelopen weekend moesten twee NFL-spelers vingers laten amputeren door ongelukken met vuurwerk. Jason Pierre-Paul en CJ Wilson vierden de Amerikaanse Onafhankelijkheidsdag iets te uitbundig en gaan nu door het leven met respectievelijk 9 en 8 vingers. Het zoveelste bewijs dat vuurwerk en atleten niet de beste combinatie zijn.

  Balotelli's badkamer brandt uit door vuurwerk

  Mario Balotelli zorgt voor vuurwerk. Zowel naast als op het veld spektakel verzekerd met de Italiaanse woelwater. Maar in 2011 interpreteerde de spits van Manchester City "een knalprestatie" iets te letterlijk. Hij zette zijn eigen badkamer in lichterlaaie.

  Igor Akinfejev verbrand door vuurpijl

  Het EK-kwalificatieduel tussen Rusland en Montenegro kon rekenen op vurige supporters. Amper een halve minuut na het fluitsignaal werd de Russische nationale doelman Igor Akinfejev bekogeld met vuurwerk. Hij kreeg een vuurpijl tegen het achterhoofd en moest met een draagberrie van het veld gehaald worden. De UEFA gaf Rusland na de gestaakte wedstrijd een 0-3-overwinning.

  Penneteau en Copa moeten vuurwerk ruimen

  De confrontaties tussen Standard en Charleroi zorgen steeds voor een beladen sfeer. De supporters kregen in de play-offs te weinig spektakel te zien in de Waalse derby en dus droegen ze zelf hun steentje bij. Doelman Penneteau maakte handig gebruik van zijn keepershandschoenen om de vuurpijlen naar de achterlijn te gooien.

  Ook Barry Boubacar Copa kreeg al af te rekenen met vuurwerk op het veld. De doelman van Lokeren toonde zich onversaagd voor de Turkse vuurpijlen van Trabzonspor.

  Vuurwerk in Italië-Kroatië komt ook uit de tribunes

  Maar liefst 6.000 supporters van Kroatië trokken naar Italië voor het EK-kwalificatieduel. Bij de gelijkmaker van Perisic barstte het feest los bij de bezoekers. Ze gooiden massaal vuurwerk op het veld, waardoor scheidsrechter Kuipers de wedstrijd even moest stilleggen.

  Antwerp-supporters veranderen de Bosuil in vuurkorf

  Ook in tweede klasse halen ze het vuurwerk niet alleen boven voor Nieuwjaar. De supporters van Antwerp voerden tijdens de wedstrijd tegen STVV actie tegen het beleid van de club. Na 24 minuten moest de wedstrijd al worden afgefloten.