• home
 • video
 • pas verschenen

  Oostende en Charleroi kennen tegenstanders in Eurocup

  Oostende (hier met Djordjevic) moet het opnemen tegen onder meer twee Italiaanse teams.

  Landskampioen Oostende en Charleroi weten tegen wie ze het moeten opnemen in de eerste groepsfase van de Eurocup. Er kwamen vooral Spaanse en Italiaanse tegenstanders uit de bus.

  Oostende speelt in groep B tegen Alba Berlijn (Dui), Gran Canaria Las Palmas (Spa), Le Mans (Fra), Reggio Emilia (Ita) en Brindisi (Ita). Charleroi treft in groep C Valencia (Spa), Zaragoza (Spa), Ulm (Dui), Nancy (Fra) en Venetië (Ita).

  Na tien speeldagen (vijf heen- en vijf terugwedstrijden) stoten de eerste vier teams van elk van de zes poules door naar de "Last 32", waarin ook de acht clubs uitkomen die er niet in slaagden zich te plaatsen voor de "Top 16" van de Euroleague, de Europese topklasse in het basketbal. In de "Last 32" zijn er acht groepen van vier teams, waarin telkens de eerste twee zich plaatsen voor de volgende ronde. Vanaf dan geldt rechtstreekse uitschakeling.