• home
 • video
 • pas verschenen

  Meunier: "Hoop niet meer op transfer"

  Meunier heeft een transfer uit zijn hoofd gezet.

  Thomas Meunier werkt bij Club Brugge op oefenkamp in het Nederlandse Garderen na een knieblessure keihard aan zijn terugkeer. Een transfer naar het buitenland lijkt voorlopig in het water te vallen, maar daar zit de rechtsachter allerminst mee: "Ik had als doel om België niet te verlaten voor ik kampioen zal worden."

  "Ik heb een maand stil gezeten op vakantie, dus ik zie behoorlijk af", opent Meunier in Het Laatste Nieuws. "Maar als ik kijk naar Engels, die al bijna een jaar sukkelt, of Ibini die een kuitbeenbreuk oploopt, weet ik dat het altijd erger kan."

  Meunier liep een scheur op in de pees van zijn rechterknie op training bij de Rode Duivels, maar spijt dat hij een selectie aanvaardde na een slopend seizoen, heeft hij niet: "Een selectie voor de Rode Duivels weiger je niet, al zeker niet omdat ik het een geweldige eer vind om voor je land te mogen spelen."

  "Niets wees erop dat ik geblesseerd zou kunnen raken. Al zeker niet aan de knie. Als ik nog ergens last van had gehad, was ik wel in Brugge gebleven. Ik blijf positief. Over een aantal weken kan ik hervatten met de looptraining en vanaf dan kan het snel gaan. Een terugkeer in september moet zeker haalbaar zijn."

  Dat de interesse van buitenlandse clubs nu afneemt, deert de 23-jarige rechtsachter niet: "Ik heb altijd als doel gesteld om België niet te verlaten voor ik kampioen zou worden. In die zin komt het dus niet eens slecht uit."

  "Heel wat clubs aarzelen nu. Als je een speler koopt voor enkele miljoenen, verwacht je toch dat die meteen inzetbaar is en rendeert. Je weet nooit, maar ik hoop op niets meer. In mijn hoofd blijf ik bij Club Brugge."

  Meunier tweette zijn eerste foto bij Club Brugge: