• home
 • video
 • pas verschenen

  AA Gent haalt tweede verdediger in twee dagen

  Erik Johansson is een 26-jarige centrale verdediger.

  AA Gent heeft nog een verdediger aan zijn selectie toegevoegd. Met Erik Johansson halen de Buffalo's een Zweed met Champions League-ervaring. Naast Johansson werd ook de Israëliër Hatem Abd Elhamed voorgesteld in de Ghelamco Arena.

  Johansson komt over van Malmö, de Zweedse club die vorig seizoen aantrad in de Champions League in een groep met Atletico Madrid, Juventus en Olympiakos. De verdediger speelde, drie Europese voorrondes inbegrepen, tien matchen in het kampioenenbal. Hij speelde vorig seizoen ook 25 wedstrijden in de Zweedse eerste klasse.

  De 26-jarige centrale verdediger tekende voor vier seizoenen in Gent. "Deze transfer doet niets af van de kwaliteiten van de jongens die er nu zijn", verduidelijkt trainer Hein Vanhaezebrouck.

  "Alleen weten we dat we dit seizoen meer wedstrijden moeten spelen en ook tegen ploegen van een ander kaliber. Vandaar dat we meer ervaring nodig hebben. Zijn manier van spelen is heel beredeneerd en sober en hij kan ook zijn medeverdedigers sturen."

  Ook manager Michel Louwagie is verheugd over de transfer. "Malmö wil zich opnieuw kwalificeren voor de Champions League, dus de club was niet geneigd om Johansson te verkopen. We moesten eerst waanzinnige bedragen betalen, ook omdat veel andere clubs geïnteresseerd waren. Maar toch koos hij voor Gent omdat we Champions League spelen en omdat hij hier kan groeien."

  Voor AA Gent is Johansson, 1,92 meter groot, de tweede nieuwe verdediger in twee dagen. Woensdag legden de Buffalo's nog rechtsachter Hatem Abd Elhamed vast.