• home
 • video
 • pas verschenen

  Van Gils over Coucke: "Ik dacht: "Habemus papam""

  Lieven Van Gils probeert in Vive le Vélo elke avond de ritwinnaar aan zijn tafel te krijgen. Dat was gisteren niet anders, maar naast dagwinnaar Tony Martin kreeg Van Gils nog een opvallende bonus van Marc Coucke: een polonaise.

  "Ik wist van niks", vertelde Lieven Van Gils vanochtend bij Studio Brussel. "Sommige mensen vragen zich af of dat afgesproken was, maar dat was helemaal niet het geval."

  Van Gils verklaart het enthousiasme van Marc Coucke, de sponsor van Etixx-Quick Step, dat gisteren met Tony Martin de volle buit veroverde.

  "Hij had thuis gezien hoe Tony Martin het geel had gepakt. Hij is in zijn auto gesprongen en is naar Cambrai gereden met een paar kratten wijn in zijn koffer. Coucke is beginnen te feesten en is niet meer gestopt."

  Dat ondervond ook Van Gils, want tijdens het gesprek met Martin zette Coucke een polonaise in gang. "Achteraf zei Coucke me dat hij het gesprek niet wou verstoren, maar dat hij de babbel alleen maar wat wou opfleuren."

  "Ik kon er wel mee lachen", zegt Van Gils. "Maar één rondje had volstaan. Op het einde van het gesprek stond Coucke opeens op het balkon. Ik dacht nog: "Habemus papam." Coucke begon toen weer zijn VIP-gasten te dirigeren en toen had ik het wel gehad."

  "Coucke heeft onze ploeg nog twee flessen wijn gebracht"

  En Tony Martin zelf, kon hij er volgens Van Gils mee lachen? "Als ik Coucke mag geloven, dan stond Martin tien minuten voor onze babbel dat nummer zelf nog te zingen. Of dat dan uit vrije wil was of onder lichte dwang, dat laat ik in het midden."

  "Trouwens, wie sloot de rij van de polonaise? De mama van Tony Martin. Zo erg zal hij het dus wel niet gevonden hebben."

  "En Coucke heeft achteraf zijn excuses ook aangeboden. Ik denk dat hij besefte dat hij een klein beetje overdreven had. Hij heeft onze tv-ploeg twee flessen wijn gegeven en dan zijn we dat snel vergeten. Maar het hoeft voor mij geen vaste rubriek te worden", lacht Van Gils.

  Tweets