• home
 • video
 • pas verschenen

  Van der Plaetsen is tweede na eerste dag van de Universiade

  Van der Plaetsen (archieffoto) .

  Op de Universiade in Gwangju (Zuid-Korea) maakt Thomas Van der Plaetsen momenteel zijn comeback in de tienkamp. Na vijf disciplines staat onze landgenoot, die eind vorig jaar een succesvolle kankerbehandeling onderging, op een podiumplaats.

  Van der Plaetsen moest vannacht onze tijd aan de slag tijdens de eerste dag van het atletiektoernooi. Op de 100 meter kwam hij op een natte piste na 11"34 over de streep. Daarmee was hij op één na laatste op 17 deelnemers.

  In het verspringen, het tweede nummer, maakte Van der Plaetsen meteen heel wat achterstand goed. Na twee nulsprongen landde onze landgenoot bij zijn derde en laatste poging 7,08 meter ver. Van der Plaetsen was zelf niet tevreden, maar zijn sprong was toch nog goed voor de derde prestatie en 833 punten.

  In het kogelstoten ging Van der Plaetsen, twee jaar geleden goed voor goud op de Universiade in Kazan, op zijn elan door en leverde hij met 13,75 meter de vierde prestatie van alle deelnemers af. Na drie onderdelen bekleedde Van der Plaetsen, bij wie vorig jaar teelbalkanker vastgesteld werd, de derde plaats met 1.619 punten. De Canadees James Turner leidde met 1.742, voor de Fransman Jerermy Lelièvre met 1.708.

  Later op de dag kreeg Van der Plaetsen nog het hoogspringen en de 400 meter op zijn bord. Met een voortreffelijke sprong over 2,10 meter eindigde hij tweede achter de Duitser René Stauss en rukte hij in het klassement meteen ook op naar de tweede plaats. Met 50"42 op de 400 meter bleef Van der Plaetsen dan weer een beetje onder de verwachtingen, maar met 4.023 punten hield hij zijn tweede plaats in de stand wel vast. Stauss heeft er 4.094.

  Morgen volgen de 110 meter horden, het discuswerpen, polsstokspringen, speerwerpen en de afsluitende 1.500 meter. Van der Plaetsen lijkt op schema te liggen voor een eindscore rond 8.000 punten. Ter informatie: voor deelname aan het WK in augustus in Peking moet Van der Plaetsen 8.075 punten vergaren.

  Tweets:

  Eerdere tweets van Van der Plaetsen: