• home
 • video
 • pas verschenen

  Rechter tegen Jordan Lukaku: "Volgende keer stuur ik je naar de gevangenis"

  Jordan Lukaku.

  Jordan Lukaku heeft zich voor de Brugse politierechtbank moeten verantwoorden voor overdreven snelheid en rijden zonder rijbewijs. De flankspeler van Oostende kreeg een geldboete van 2.880 euro en 12 maanden rijverbod. De rechter kondigde aan dat hij Lukaku bij een volgende overtreding naar de gevangenis stuurt.

  In december 2013, februari 2014 en april 2014 werd Jordan Lukaku langs de E40 geflitst met een snelheid van 172, 162 en 170 kilometer per uur. Bovendien behaalde de jonge voetballer pas op 4 november 2014 zijn rijbewijs.

  Voor die feiten werd de 20-jarige Lukaku in april bij verstek veroordeeld. Hij tekende verzet aan, waardoor de zaak vanochtend opnieuw behandeld werd. Deze keer kwam hij met een taxi naar de zitting.

  "Het is de schuld van de managers en de clubs", zei de advocaat van Lukaku tegen de rechter. "Op zijn 18e kreeg Jordan bij Anderlecht een Mercedes en nu rijdt hij met een Range Rover. Die jongen verdient meer dan ik en weet niet wat te doen met zijn geld."

  "Ik heb Jordan gezegd dat hij het pas op de dag zal beseffen dat zijn been af is en hij niet meer kan voetballen. Hij moet echt inzien dat dit niet kan."

  De verdediging vroeg om een straf onder voorwaarden op te leggen. Zo zou Lukaku een sensibiliseringscursus willen volgen en iets willen doen voor de maatschappij.

  De rechter bevestigde bijna volledig het eerste vonnis. Enkel zijn rij-examen moet Lukaku niet opnieuw afleggen. "In de sport zijn er regels en die zijn er op de weg ook. Hier zal het volgende keer geen rode kaart zijn, maar een gevangenisstraf. En dan is het fin de carrière", sprak de rechter streng.