• home
 • video
 • pas verschenen

  Proto: "We hebben niet de sterkste kern in België"

  Silvio Proto roept om versterking in de kranten.

  Ivan Obradovic is voorlopig de enige versterking voor Anderlecht, dat met Chancel Mbemba en Aleksandar Mitrovic ook nog twee steunpilaren dreigt kwijt te spelen. Doelman en aanvoerder Silvio Proto maakt zich zorgen. "We hebben kwalitatief gezien niet de sterkste ploeg", klinkt het.

  Volgens Silvio Proto heeft Anderlecht dringend nood aan een stevige kwaliteitsinjectie. "Op dit moment zitten we met een groep die nog jonger is dan die van vorig seizoen. Bovendien zullen Mbemba en Mitrovic nog vertrekken. We hopen dat er snel versterking komt, want anders loop je achter de feiten aan", vertelt Proto in Het Laatste Nieuws en Het Nieuwsblad.

  "Kwalitatief heeft Anderlecht niet langer de sterkste kern in België. Er zijn te weinig spelers die met een individuele flits een match kunnen beslissen. Kijk naar Club Brugge vorig seizoen. Daar was het de ene keer Vazquez, dan weer weer Refaelov of Izquierdo die de match besliste. Nu hebben ze ook nog Vanaken en Diaby."

  "Wij hebben meer kwaliteit nodig en een bredere kern. We werken hard om als ploeg beter te worden, maar de coach heeft te weinig wisselmogelijkheden. Er is nood aan meer onderlinge concurrentie. Elke speler zou zich op training 100 procent moeten inzetten om zeker te zijn van zijn plaats."

  "Rekening houdend met wie er wellicht nog vertrekt, hebben we twee spitsen, een middenvelder en een centrale verdediger nodig. Ook om komaf te maken met al die tegengoals op stilstaande fases. Dat ligt niet aan ons defensieve systeem, maar aan een gebrek aan ervaring."

  Proto beseft dat hij zelf ook niet zijn beste seizoen achter de rug heeft. "Ik moet beter kunnen, daar ben ik me volledig van bewust. Ik heb mooie dingen laten zien, maar er waren ook mindere momenten. Nu ben ik in topvorm, dat bewijzen mijn fysieke testen. Met Kaminski en Roef heb ik veel concurrentie, maar ik denk niet dat de keepershiërarchie veranderd is na één minder seizoen. Ik weet wel dat ik me ook moet bewijzen. Ik wil tonen dat ik nog altijd de beste ben", is Proto strijdvaardig.