• home
 • video
 • pas verschenen

  Marcell Jansen: "Ik wil niet meer voetballen"

  Marcell Jansen speelde 45 interlands voor de Mannschaft.

  De Duitse ex-international Marcell Jansen stopt met voetballen. En dat om een opvallende reden. "Ik wil niet meer voetballen voor mijn brood", zegt hij aan de Duitse krant Bild.

  "Deze stap is niet gemakkelijk voor mij. Ik heb er tijdens mijn vakantie lang over nagedacht. Maar doorgaan is geen optie meer voor mij. Ik sta er gewoon niet meer voor 100 procent achter", zegt Jansen aan het Duitse Bild.

  "Ik verheug me erop dat ik mijn hobby weer terugkrijg. Voetbal was jarenlang mijn beroep, nu wordt het weer mijn liefhebberij." De verdediger gaat zich in zijn nieuwe leven richten op een aantal nog niet nader omschreven projecten.

  Zijn contract bij Hamburg liep deze zomer af. Maar ondanks mooie aanbiedingen van onder meer Benfica wil Jansen geen nieuw avontuur meer aangaan in het betaalde voetbal.

  Marcell Jansen heeft op zijn 29e al een rijkgevulde carrière achter de rug. De oud-international won in 2007 de DfB Pokal met Borussia Mönchengladbach en in 2008, in zijn enige seizoen bij Bayern, zowel titel als beker. Sindsdien speelde hij voor Hamburg.

  De linksachter speelde ook 45 interlands voor de Mannschaft en was erbij op de WK's van 2006 en 2010 en het EK van 2012. Tijdens de EK-finale in 2008 speelde Jansen de volledige tweede helft tegen Spanje.