• home
 • video
 • pas verschenen

  Greipel: "Jammer dat ik alleen op het podium moet"

  Greipel schenkt Lotto-Soudal weer champagne.

  Voor Lotto-Soudal lijkt de Ronde van Frankrijk nu al geslaagd met een tweede ritzege van André Greipel. "Ik ben zeer trots op wat ik bereikt heb", vertelt de Duitser. En die groene trui, is dat nu echt een doel? "Ja, maar de Tour duurt nog een tijdje", zegt ploegmanager Marc Sergeant.

  "We probeerden ons te concentreren op de trein van Etixx-Quick Step", doet André Greipel het verhaal van de massasprint. "Op 300 meter van de aankomst dacht ik dat het voorbij was, want ik zat ingesloten. Maar gelukkig was er nog een opening."

  Greipel deed het vandaag zonder zijn trein, want onder meer Debusschere en Henderson hadden het spel van de wind en de regen niet overleefd.

  "Sieberg en Gallopin waren vandaag zeer sterk. Vooral Sieberg heeft voor drie man gewerkt. Ik moet iedereen hard bedanken."

  Met 8 overwinningen komt Greipel nu op gelijke hoogte van Marcel Kittel. "Ik ben trots op wat ik bereikt heb. Ik heb er ook de ploeg voor. Het is wel jammer dat ik altijd alleen op het podium moet staan."

  Wat kan er nog in deze Tour? "Ik ben al zeer tevreden met wat we hebben. Twee overwinningen, dat maakt me blij", blijft de Duitser bescheiden.

  Sagan: "Sta er alleen voor in de sprint"

  Peter Sagan reed misschien wel de snelste sprint van iedereen, maar voor de derde keer in vijf ritten moest hij vrede nemen met een ereplaats. "Het was tegenwind in de laatste rechte lijn, dus ik ben maar laat aan mijn sprint begonnen."

  "Ik ben blij dat ik nog zo goed heb kunnen sprinten, want ik sta er wat alleen voor. Het team rijdt voor Contador. Maar ik ben blij dat hij niet gevallen is vandaag. Het groen? Dat is nog niet verloren. De Tour is nog maar pas begonnen."

  Sergeant: "We zeiden tegen maats: "Hij zal winnen""

  Ploegmanager Marc Sergeant had de sprint niet gezien, maar had tijdens de rit al gemerkt dat Greipel goeie benen had. "Bij de tussensprint waren we al onder de indruk", zegt Sergeant.

  "Ik zei toen tegen de ploegmaats: "Wij hebben dat gezien. Jullie moeten erin geloven. Hij zal weer winnen." En hij doet dat. Al moet je in zulke ritten ook geluk hebben."

  Greipel bouwt ook zijn voorsprong in de strijd voor de groene trui uit. "We gaan er al een paar dagen voor, want hij pikt onderweg altijd punten mee."

  "Het gaat goed, maar de Tour duurt nog een tijdje. En Sagan is ook heel goed. In geaccidenteerde ritten kan hij meer."

  Van Avermaet: "Gevallen, gewerkt en ook nog eens gesprint"

  • Greg Van Avermaet (tiende): "Het was een beetje van alles vandaag. Ik ben twee keer gevallen, omdat ze voor mij begonnen te schuiven. De schade valt mee, ik heb enkel wat last van mijn schouder. Daarna heb ik gewerkt voor Van Garderen en ten slotte heb ik mij ook nog gemengd in de sprint. Maar die mannen gingen te snel. Het leek een saaie koers, maar het was zo nerveus met dit weer en die wind."
  • Tim Wellens (ploegmaat Greipel): "Ik heb geluk gehad met al die valpartijen. Het was superzot. Ze begonnen al in de eerste kilometers te duwen en te trekken. "Dit is niet meer normaal", zeiden we onder elkaar. Ik heb nog geen enkele koers gereden waar zo gewrongen wordt."