• home
 • video
 • pas verschenen

  Gerrard en Lampard strijken neer in VS: "Je voelt de opwinding"

  Frank Lampard op de training bij New York City.

  De Major League Soccer beleeft hoogdagen. Steven Gerrard is neergestreken bij LA Galaxy en Frank Lampard heeft al kennis gemaakt met zijn nieuwe ploegmaats bij New York City FC, dat binnenkort ook Andrea Pirlo mag verwelkomen. "Ik voel de opwinding bij de supporters," zegt Frank Lampard.

  Europese vedetten op leeftijd naar Amerika halen is al langer een beproefd recept van de Major League Soccer. Met Steven Gerrard, Frank Lampard en binnenkort ook Andrea Pirlo maken drie middenvelders van wereldklasse binnenkort hun opwachting in de MLS. Gerrard (LA Galaxy) en Lampard (New York City FC) stonden deze week voor het eerst op het trainingsveld bij hun nieuwe club.

  "Ik ben heel blij om in Los Angeles te zijn", zegt Gerrard, die zijn eerste trainingsdag wel in een typisch, miezerig Engelse weertje moest afwerken. "De eerste wedstrijd kan niet snel genoeg komen. We hebben al een fantastische ploeg en ik hoop om nog voor iets extra's te zorgen. De toekomst oogt fraai."

  Gerrards nieuwe ploegmaat Robbie Keane is in de wolken met de komst van het Liverpool-icoon. "Hij heeft zich al heel snel geïntegreerd", zegt de Ierse spits. "Op de training heeft hij al indruk gemaakt. Zijn passing is geweldig en zijn drang om te winnen zal ons vooruit helpen."

  Aan de andere kant van het land heeft ook Frank Lampard er zijn eerste trainingssessie bij New York City FC opzitten. "Het was leuk om een eerste keer op het trainingsveld te staan. Ik ken de meeste jongens al en ik weet hoe er gespeeld wordt. De eerste indrukken zijn geweldig en je voelt de opwinding bij de supporters", zegt Lampard.

  Eind augustus treft Lampard zijn maatje Gerrard. "Die datum heb ik meteen omcirkeld op de kalender", grijnst Lampard. "Ik heb heel veel respect voor hem. Het wordt leuk om opnieuw tegen hem te voetballen."