• home
 • video
 • pas verschenen

  De Gendt breekt rib: "Wou niet het mietje zijn dat opgaf door de pijn"

  Bij Lotto-Soudal was het niet alleen feestvreugde na de overwinning van André Greipel. Thomas De Gendt was een van de slachtoffers van de vele valpartijen. "Het voelt aan alsof er iets gebroken is", vertelde de hardrijder aan de finish. Medisch onderzoek bevestigt dat vermoeden. De Gendt reed verder met een gebroken rib en een gekneusde schouder. Donderdagochtend wordt beslist of hij aan de start komt.

  Thomas De Gendt stond na de etappe Sporza met een pijnlijke grimas te woord. "Mijn rechterzijde doet pijn, vooral mijn ribben en schouder. Ik heb ongelofelijk veel pijn gehad onderweg", vertelt De Gendt.

  "Ik wou wel per se uitrijden, voor het geval waarbij er toch niets zou zijn en de pijn gewoon door de val kwam. Ik heb heel hard afgezien, maar ik wou niet het mietje zijn dat door de pijn is afgestapt."

  "Met de zege van Greipel ben ik nu even gelukkig, maar ik moet zo snel mogelijk foto's laten nemen."

  "Of ik een breuk vrees? Mijn ribben voelen zo aan. Maar Henderson (ploegmaat bij Lotto-Soudal) rijdt ook rond met twee gebroken ribben. We moeten eerst bekijken hoe erg het is."

  Medische update bij Lotto-Soudal

  Enkele uren na de rit kwam de Belgische ploeg met een medisch bulletin die een breuk bevestigde: "Na 12 km kwam De Gendt ten val. Onderzoek bracht een gebroken rib en een gekneusde schouder aan het licht."

  "Donderdagochtend zal beslist worden of De Gendt aan de start komt. Voor Lotto-Soudal is het de derde renner die zich na een val ernstig blesseert."

  "Adam Hansen voelde zich vandaag iets beter, na de luxatie van het AC-gewricht tussen sleutelbeen en schouder zondag. Voor Greg Henderson was het opnieuw een dag afzien achteraan het peloton."