• home
 • video
 • pas verschenen

  Cavendish: "Ik heb er nog alle vertrouwen in"

  Blij ziet Cavendish er niet uit na de spurt in Amiens.

  Mark Cavendish kent niet zijn beste Tour-start. In Amiens kreeg de Brit van Etixx-Quick Step een herkansing voor zijn verloren sprint van afgelopen zondag op Neeltje Jans, maar ook vandaag moest hij zijn meerdere erkennen in André Greipel en Peter Sagan.

  "Het verliep allemaal een beetje chaotisch", vertelt Mark Cavendish na zijn verloren sprint in de vijfde rit.

  "Mijn ploegmakkers werkten niet alleen keihard om Tony Martin vooraan houden, ze deden er ook alles aan om mij goed te lanceren voor de sprint. Ik ben dan ook op mijn waarde geklopt door twee sterkere mannen. Greipel kan ik alleen maar proficiat wensen met zijn tweede zege. Hij verdient die helemaal."

  "Ik voelde me niet echt lekker in de sprint. Al vermoed ik dat dit voor niemand het geval was na zo'n zware dag. Het is uitkijken naar morgen, al is de aankomst in Le Havre niet voor pure sprinters."

  "Er komen nog wel kansen tijdens de rest van de Tour. Ik heb er alle vertrouwen in. De gele trui van Tony Martin geeft het hele team een boost."

  Vermote: "We blijven geloven in Cavendish"

  Julien Vermote denkt niet dat de snelheid van Cavendish aan het afbotten is.

  "In de rit naar Neeltje Jans gaat hij gewoon te vroeg en toch hebben ze nog moeite om over hem te komen."

  "De ene dag is de andere ook niet. Het was een zware etappe vandaag. We blijven in hem geloven.”

  Ook Martin zegt zijn steun toe: "We blijven werken voor een ritzege voor Mark. Hij was derde, dus zijn conditie is oké."