• home
 • video
 • pas verschenen

  Bouhanni verdwijnt uit de Tour na valpartij

  Bouhanni moet de Tour verlaten.

  De slechte weersomstandigheden op weg naar Amiens hebben een eerste slachtoffer geëist: Nacer Bouhanni (Cofidis) heeft opgegeven na een valpartij. "Hij klaagt over dezelfde pijn als na zijn val in het Frans kampioenschap", meldt zijn ploeg.

  Nacer Bouhanni kwam al vroeg in de rit (na 12 kilometer) met enkele Cofidis-ploegmaats ten val. Voor de Franse sprinter was het verdict keihard: Bouhanni moet de Tour al in de vijfde etappe verlaten. Hij werd overgebracht naar het ziekenhuis voor onderzoek aan zijn ribben, elleboog en pols.

  "Het is jammer voor Nacer dat hij de Tour op deze manier moet verlaten", reageert Cofidis. "Dit is een enorme ontgoocheling voor onze ploeg. We zijn onthoofd, maar we kunnen niet bij de pakken blijven zitten."

  Het zijn overigens echte pechweken voor Bouhanni, want tien dagen geleden kwam hij al zwaar ten val op het Frans kampioenschap.

  Bouhanni zat op dat kampioenschap in een kansrijke positie, maar kwam toen ten val door een manoeuvre van Anthony Roux. Bouhanni twijfelde erg lang over zijn deelname aan de Tour, maar verscheen vorige zaterdag in Utrecht toch aan de start.

  Ook Van Avermaet en De Gendt tegen de grond

  Niet alleen Bouhanni kwam vandaag al ten val, ook onder meer Van Avermaet, De Gendt, Vermote, Albasini, Navarro, Mollema en Roche moesten al voet aan de grond zetten.

  Tweets