• home
 • video
 • pas verschenen

  Albasini stapt uit Tour, Orica telt nog maar zes renners

  Michael Albasini was aan zijn zesde Tour bezig.

  De Zwitser Michael Albasini heeft vandaag bij een val in de vijfde Tour-rit zijn arm gebroken en moet opgeven. Zijn team Orica-GreenEdge blijft zo nog maar met zes renners over: Simon Gerrans en Daryl Impey moesten de strijd staken na de zware val in de rit op Belgische bodem.

  Albasini viel vandaag tot twee keer toe. Hij reed de rit naar Amiens nog uit met de tweede grote groep en liet daarna meteen foto's nemen in een vrachtwagen die aan de aankomstzone stond. Het verdict was hard.

  De 34-jarige Zwitser was toe aan zijn zesde Tour de France. Twee jaar geleden won hij met Orica de ploegentijdrit in Nice. Zondag in Vannes staat die discipline weer op het programma. De Australische formatie zal er verzwakt aan de start staan.

  Ook Michael Matthews raakte betrokken bij de val tussen Antwerpen en Hoei, maar Albasini's ploegmaat bijt door. Daarvoor kreeg hij vandaag de prijs van de strijdlust.