• home
 • video
 • pas verschenen

  Wellens: "Dit voelt een beetje als een afgang"

  Wellens begaf op de Côte de Cherave.

  Tim Wellens werd gisteren getipt als een van de kanshebbers op ritwinst, maar kwam er in Hoei niet aan te pas. De renner van Lotto-Soudal kwam binnen op 3,5 minuut van winnaar Rodriguez. "Elke keer opnieuw kan ik het niet waarmaken."

  De rit tussen Antwerpen en Hoei stond met stip genoteerd in de agenda van Tim Wellens, maar op de Côte de Cherave, de voorlaatste helling van de dag, kregen de ambities van Wellens een serieuze knauw.

  "Ik voelde al de hele dag dat mijn benen niet goed waren", vertelt de renner van Lotto-Soudal in de Vlaamse kranten. "Op de Cherave heb ik nog even alles of niets gespeeld, maar eenmaal de klim bezig was, zakte ik er helemaal door. Ik was gewoon niet goed genoeg."

  De hoogtestages en de intense verkenning van het parcours wierpen dus geen vruchten af voor de 25-jarige renner, die in de streek woont. Als 76e werd hij door Rodriguez op meer dan drie minuten gezet. "Elke keer zeg ik dat ik goed ga zijn en elke keer opnieuw kan ik het niet waarmaken", zucht Wellens. "Dit voelt een beetje als een afgang."

  Betaalt Wellens leergeld in zijn eerste Tourdeelname? "Als dat leergeld is, heb ik de laatste tijd al veel leergeld betaald. In de Tour gaat het wel veel sneller, maar daar ligt het niet aan. Het zijn mijn benen die niet meewillen", zoekt Wellens niet naar excuses.