• home
 • video
 • pas verschenen

  Vanmarcke is verzorger met dienst voor gevallen Ten Dam

  Sep Vanmarcke hielp zijn ploegmaat een handje

  Laurens ten Dam was één van de 30 renners die in de rit naar Hoei onzacht in aanraking kwam met het asfalt. De schouder van de renner van Lotto-Jumbo ging uit de kom, maar de Nederlander beet op zijn tanden en ging door. Bij het avondeten had ten Dam wel wat hulp nodig van Sep Vanmarcke en Paul Martens.

  "Ik ging bijna van mijn stokje toen ik daar lag", vertelde Laurens ten Dam voor de microfoon van NOS bij de aankomst in Hoei. "Mijn schouder ging uit de kom en het duurde lang voor die er weer inzat."

  "Ze hadden me al bijna in de ambulance gezet, maar gelukkig ging mijn schouder net op tijd weer in de kom. Ik wilde het gewoon proberen."

  "Zolang ik in koers zit, zit ik in koers. Ik heb niet zo lang getraind om zo dicht bij huis af te stappen. Ik weet dat de kasseien pijnlijk zullen worden, maar ik heb daarna vier dagen om te herstellen en de Alpen-ritten zijn nog twee weken ver."

  Ook 's avonds ondervond Ten Dam nog hinder van zijn pijnlijke schouder. Robert Gesink stuurde een tweet de wereld in van de onfortuinlijke Nederlander met zijn twee persoonlijke verzorgers: Sep Vanmarcke en Paul Martens. Die helpen hun ploegmaat een handje bij een welverdiende maaltijd.