• home
 • video
 • pas verschenen

  Van der Plaetsen: "Hiervoor ging ik bijna door een hel"

  Van der Plaetsen is klaar voor zijn rentree.

  Thomas Van der Plaetsen neemt vanaf vannacht op de Universiade in Zuid-Korea deel aan zijn eerste tienkamp sinds hij teelbalkanker overwon. "Ik ben toch een beetje nerveus", zegt hij bij Sporza radio.

  Thomas Van der Plaetsen heeft teelbalkanker overwonnen en kan zich straks weer tienkamper noemen. Vannacht werkt hij de eerste vijf onderdelen in zijn eerste volledige tienkamp sinds vorige zomer af.

  Van der Plaetsen doet dat aan de andere kant van de wereld, op de Universiade, een competitie voor studenten, in Zuid-Korea. "Dit wordt mijn eerste grote test. Het wordt spannend om te zien wat ik uit mijn mouw kan schudden."

  "Ik ben wel wat nerveus. Het is een raar gevoel omdat ik een hoofdstuk zal afsluiten. Voor wat de komende dagen gebeurt, heb ik zes maanden lang superhard gewerkt en ben ik bijna door een hel gegaan. Dit is een speciaal gevoel."

  "Ik voel ook dat ik veel appreciatie krijg vanuit de sportwereld. Dat is plezant. Ik heb ook al aan de Zuid-Koreaanse zenders interviews gegeven en ook bij hen voel ik bewondering voor de vechtlust waarmee ik op de piste sta."

  "8.000 punten is het doel"

  "Ik hoop dat mijn lichaam klaar is. Ik vind dat ik al ver sta conditioneel en voel mij ook goed. Maar het kan nog zwaarder worden dan ik denk."

  "Het is mijn doel om 8.000 punten te verzamelen en dat zal nodig zijn voor de medailles. Ik heb daarvoor het niveau als je de nummers los van elkaar ziet. Op de technische nummers boette ik weinig in, de loopnummers wordt meer afwachten."