• home
 • video
 • pas verschenen

  Trentin staat fiets af aan Martin: "De volgauto was te ver"

  Tony Martin is vandaag de gelukkigste renner in het Tour-peloton, maar de Duitser dankt zijn zege ook aan Matteo Trentin. De Italiaanse ploegmaat van Martin stond op 15 kilometer van het einde zijn fiets af aan de Duitser, waardoor Martin nog op tijd kon aansluiten in het peloton.

  Matteo Trentin zat in de eerste groep, maar was op 15 kilometer bij de pinken om zijn fiets af te staan aan ploegmaat Tony Martin, die niet gespaard bleef van pech.

  "Op de ploegbespreking hadden we afgesproken dat bij pech voor Martin, Uran, Kwiatkowski of Stybar iemand zijn fiets moest afstaan", legt Trentin bij Sporza uit.

  "Na die eerste stroken zou de volgauto te ver zitten en dat was ook het geval. Als ik Tony zag, heb ik meteen mijn fiets gegeven. De ploegauto kwam een dikke minuut later voorbij. Zonder die wissel had Tony dus nooit kunnen terugkeren."

  Martin wint niet alleen de rit, hij pakt meteen ook de gele trui. "Die gele trui leek wel vervloekt. Die trui veranderde telkens van eigenaar, maar Tony bleef steeds tweede op enkele seconden."

  "Hij verdient het echt, want hij is een echte kampioen. Ik denk dat de hele ploeg tevreden is voor hem. We zullen de trui verdedigen, toch zeker tot de ploegentijdrit (zondag)."

  Enkele tweets