• home
 • video
 • pas verschenen

  Raonic past voor Daviscup-duel met de Belgen

  Raonic had al last van zijn voet op Wimbledon.

  België krijgt een unieke kans om de halve finales in de Daviscup te halen. Milos Raonic (ATP-8), de speerpunt van tegenstander Canada, laat geblesseerd verstek gaan voor de confrontatie met de Belgen in Middelkerke.

  Van 17 tot 19 juli gaat België in Middelkerke tegen Canada op zoek naar een ticket voor de halve finales in de Daviscup. Bij België tekenen de verwachte namen present, maar bij de tegenstander ontbreekt de beste speler in de officiële selectie: Milos Raonic (ATP-8) is er niet bij.

  Raonic onderging in het voorjaar een operatie aan zijn voet en had daar ook lichte klachten over na zijn uitschakeling in de derde ronde van Wimbledon. "Mijn hart breekt, maar ik kan er niet bij zijn tegen België", meldt hij.

  De selectie van Canada bestaat nu uit Vasel Pospisil (ATP-56), Frank Dancevic (ATP-216), Felip Peliwo (ATP-465) en dubbelspeler Daniel Nestor.

  "We staan voor een heel zware opgave", klinkt het bij Canada. "Het is zonde dat Milos er niet bij is, maar onze ploeg is meer dan Milos. We geloven erin en verlangen naar een plek in de halve finales."