• home
 • video
 • pas verschenen

  Museeuw: "Zie geen probleem voor Froome in kasseirit"

  Johan Museeuw won zelf drie keer Parijs-Roubaix.

  Vandaag staat de kasseirit op het menu in de Tour. Johan Museeuw, in zijn tijd een specialist ter zake, laat er zijn licht over schijnen en belicht de kansen van de Tour-favorieten: "De kasseien liggen er droog bij. Ik verwacht geen spectaculaire dingen in het klassement." Voor de dagzege hoopt hij op de Belgen Van Avermaet en Vanmarcke.

  Museeuw was vorige week nog in de Hel van het Noorden, waar hij zelf drie keer triomfeerde in Parijs-Roubaix. De Belg ziet één groot verschil met vorig jaar: "Het zal droog zijn."

  "Door de droogte van de laatste dagen zijn de kanten heel erg opgedroogd. Je kunt naast de kasseien gaan fietsen. Al is het risico op een lekke band dan groter."

  "Als het nat is op de kasseien, is de afvalling groter. Als het droog is, zal de afvalling minder groot zijn. Ik verwacht dan ook geen spectaculaire dingen in het klassement."

  Museeuw over Froome: "Goeie start is belangrijk in Tour"

  "Men zegt altijd dat Chris Froome een slechte piloot is in het peloton, maar hij was toch wel netjes mee in de eerste waaier in de rit naar Neeltje Jans."

  "Op zich zie ik het niet slecht in voor Froome. Hij is heel goed gestart en dat is het belangrijkste in de Tour. Hij heeft ook geel. Zijn ploeg zal zoals altijd supergemotiveerd zijn en is sowieso supervoorbereid."

  "Ik zie dus niet echt een groot probleem voor Froome. Al kun je altijd een lekke band hebben op een slecht moment en dat is dramatisch in een rit als vandaag."

  Museeuw over Nibali: "Hij zal gewoon volgen"

  Vorig jaar pleegde Vincenzo Nibali een coup op de kasseien in de Tour. "Hij heeft toen bewezen dat hij een goeie kasseirenner is. Maar in een ronde is het altijd anders. Dat zag je in Hoei ook met Valverde. Die won daar al drie keer, maar kwam nu niet aan bod."

  "Ik denk dat hij gewoon mee zal volgen en zijn slag zal slaan in de Alpen of de Pyreneeën. Ook voor Quintana, die ik in Dwars door Vlaanderen bezig zag, verwacht ik geen problemen."

  Museeuw over ritzege: "Degenkolb concurrent van Van Avermaet en Vanmarcke"

  Museeuw zou graag Van Avermaet of Vanmarcke zien winnen in Cambrai: "Van Avermaet (foto) is weer goed bezig, Vanmarcke heb ik nog weinig gezien in de Tour, maar zijn team had ook al de nodige pech."

  "Van Avermaet krijgt misschien zijn meest geschikte rit voor de wielen met kasseistroken die licht hellend zijn. Dat is iets helemaal anders dan de stroken uit Parijs-Roubaix. En dat is in het voordeel van Van Avermaet. Maar Vanmarcke focust ook al weken op deze rit, hij moet tonen dat zijn conditie goed is."

  Als concurrent van de Belgen ziet hij John Degenkolb, de winnaar in Roubaix dit jaar: "Hij won op een grootse manier, al kan ik niet goed inschatten hoe zijn conditie nu is. Ook Kristoff verwacht ik vooraan."