• home
 • video
 • pas verschenen

  Mayweather moet wereldtitel boksen afgeven

  Mayweather versloeg in mei Pacquiao op punten.

  Floyd Mayweather is zijn wereldtitel, die hij veroverde na de winst tegen Manny Pacquiao, alweer kwijt. De internationale boksbond WBO legt de Amerikaan die straf op omdat hij zich niet aan de regels heeft gehouden. Mayweather kan wel nog in beroep gaan.

  In "The Fight of the Century" veroverde Mayweather in mei de WBO-wereldtitel bij de weltergewichten (-66,7 kg) na winst tegen de Filipijn Manny Pacquiao. Die titel moet hij nu teruggeven.

  Mayweather, die ook de WBO-titel bij de junior middengewichten bezit, ging twee keer in de fout. De WBO schrijft voor dat boksers geen wereldtitels mogen hebben in verschillende gewichtsklassen. Mayweather moest voor vrijdag een beslissing nemen over welke titel hij zou laten vallen.

  Mayweather liet ook na om een geldsom over te maken aan de WBO. De Amerikaan hield aan het gevecht in het MGM Grand in Las Vegas minstens 120 miljoen dollar over.

  Vrijdag was de deadline voor de Amerikaanse bokser om 200.000 dollar van de opbrengst over te maken. Mayweather krijgt nu twee weken de tijd om in beroep te gaan tegen de beslissing.