• home
 • video
 • pas verschenen

  Ibini: "Operatie aan kuitbeen is noodzakelijk"

  Ibini werd snel naar het ziekenhuis gebracht.

  De vrees van Club-aanwinst Bernie Ibini is waarheid geworden. De Australiër blesseerde zich gisteren na een onschuldig duel op trainingskamp en heeft vandaag een hard verdict gekregen: de Australiër heeft zijn kuitbeen gebroken en moet onder het mes. Hij is vier maanden out.

  Club Brugge trainde gisteren voor het eerst op de Nederlandse stage in Garderen, in de buurt van Arnhem.

  Alles verliep vlekkeloos tot na een onschuldig duel Bernie Ibini kermend op het gras bleef liggen. Uit een eerste onderzoek in het ziekenhuis kwam een kuitbeenbreuk als diagnose. Dat werd zonet op Twitter bevestigd door Ibini zelf.

  "Het is heel vervelend voor Bernie en een streep door onze rekening", vertelde Club-coach Michel Preud'homme. "Maar voetbal blijft een contactsport en dan kun je zo'n zware blessure oplopen."

  De 22-jarige Ibini tekende vorige maand een contract voor drie seizoenen bij Club Brugge. De Australische flankaanvaller is een boezemvriend van  doelman Mathew Ryan.

  Ibini kwam na het ziekenhuisbezoek weer aan op hotel. "Het spreekt voor zich dat ik in de put zit. De integratie verliep heel vlot en ik begon met veel enthousiasme aan dit avontuur. Het was te mooi om waar te zijn, maar ik heb wel veel moed om snel terug te keren."

  Een dag later kwam Ibini te weten voor welke revalidatie hij staat: hij moet morgen onder het mes en zal vier maanden aan de kant staan.

  Tweet