• home
 • video
 • pas verschenen

  Goffin, Darcis, Bemelmans en Coppejans spelen tegen Canada

  Kapitein Van Herck: "We willen naar de halve finale van de Wreldgroep."

  Daviscup-kapitein Johan Van Herck heeft zijn selectie voor België-Canada in de kwartfinales bekendgemaakt. Hij heeft daarbij de logica gevolgd met de vier beste Belgen: David Goffin (ATP-15), Steve Darcis (ATP-80), Ruben Bemelmans (ATP-95) en Kimmer Coppejans (ATP-97). Het duel is van 17 tot 19 juli in Middelkerke.

  Niels Desein (ATP-167) is de reserve voor de prestigieuze kwartfinale. Johan Van Herck, die met België 13e van de wereld staat, gelooft in een stunt tegen de nummer zeven. 

  "Ik heb alle vertrouwen in deze spelers. Canada is een sterke tegenstander, maar ik geloof in de kracht van het eigen team en verwacht een evenwichtige wedstrijd. Het doel: zoveel jaren na datum met de Belgische ploeg weer de halve finale van de Wereldgroep bereiken."

  De laatste halve finale was in 1999: 4-1-verlies tegen Frankrijk. België speelde voor het laatst een kwartfinale in 2007: 2-3-verlies van Duitsland in Oostende.

  Speciaal voor de gelegenheid wordt een pop-uptennisstadion opgericht met een gravelbaan, een ondergrond die de Canadezen minder goed ligt.

  Belgische Daviscupselectie:

  1. David Goffin (ATP-15)
  2. Steve Darcis (ATP-80)
  3. Ruben Bemelmans (ATP-95)
  4. Kimmer Coppejans (ATP-97)
   Reserve: Niels Desein (ATP-167)
   Kapitein: Johan Van Herck