• home
 • video
 • pas verschenen

  Dumoulin: "Wist meteen dat er iets mis was"

  Tom Dumoulin gaf noodgedwongen op in de rit naar Hoei.

  Tom Dumoulin gaf gisteren noodgedwongen op in de Tour na de zware valpartij. De Nederlander van Giant-Alpecin stapte ontgoocheld in de ambulance: "Wat een mooie dag had moeten worden, draaide uit op een regelrechte ramp."

  "Het was al de hele dag een nerveuze bedoening", opent Dumoulin. "60 kilometer voor de finish ging de renner voor me plots neer. Ik probeerde hem nog te ontwijken langs rechts, maar werd geraakt door een renner naast mij. Met een harde smak kwam ik in het gras terecht."

  "Ik wist meteen dat er iets mis was", vertelt Dumoulin op de website van Giant-Alpecin. "Ik ben heel teleurgesteld. Wat een mooie dag had moeten worden, draaide uit op een ramp." Onderzoek bevestigde waar de Nederlander al voor vreesde: een breuk in het schoudergewricht.

  "De schouder van Dumoulin ging uit de kom door de zware val", gaat teamdokter Stephan Jacolino voort. "De komende dagen gaan we een plan opstellen om Tom in Nederland zo goed mogelijk te laten recupereren."

  Ook ploegleider Marc Reef reageerde ontgoocheld na de opgave van Dumoulin: "We hebben lang toegewerkt naar deze Ronde van Frankrijk, maar deze val is een streep door onze rekening. Het is een groot verlies, maar we stellen onze doelstellingen niet bij. Morgen is een nieuwe kans."