• home
 • video
 • pas verschenen

  Deze 7 honderdsten kosten Tony Martin de gele trui

  Deze fotofinish nekte Tony Martin gisteren.

  Het is voorlopig niet de Tour van Tony Martin. De Duitser greep gisteren in Hoei al voor de derde keer net naast de gele trui. Dat het verschil gisteren wel erg klein was, bewijst de fotofinish.

  Tony Martin (Etixx-Quick Step) gaf gisteren alles op de Muur van Hoei om toch nog de gele trui te veroveren. Maar enkele minuten na de aankomst was het verdict alweer keihard: Martin strandde op één seconde van de gele trui, die nu in het bezit is van Chris Froome.

  Dat het ook anders had kunnen lopen, bewijst de fotofinish. Het voorwiel van Chris Froome bolde 93 honderdsten na het achterwiel van ritwinnaar Joaquim Rodriguez over de streep.

  Dat is, logisch gezien, 7 honderdsten te weinig om van een volle seconde te spreken. Daardoor werd Froome in dezelfde tijd van Rodriguez geklasseerd en greep Martin dus opnieuw naast de gele trui.

  Voor een goed begrip: als Froome wel op één seconde geplaatst zou zijn, of Martin een fractie van een seconde eerder gefinisht zou zijn, dan zou Martin vandaag in de gele trui vertrokken zijn.

  Martin en Froome zouden dan in dezelfde seconde gestaan hebben, maar de honderdsten uit de individuele tijdrit van zaterdag zouden in dat geval het voordeel aan Martin gegeven hebben.

  Enkele tweets