• home
 • video
 • pas verschenen

  Boonen: "Ik blijf bij Etixx-Quick Step"

  Boonen kon na de finish van Martin al direct delen in de vreugde.

  Tom Boonen was gisterenavond te gast in Vive le Vélo bij Karl Vannieuwkerke. Hij zag Tony Martin de kasseienrit winnen. Tussendoor gaf hij mee dat bij hij Etixx-Quick Step blijft. "Enkel de handtekeningen ontbreken nog."

  De zege van Martin deed Boonen veel plezier. "Mooi dat hij het zo kan afmaken", aldus Boonen na afloop. "Dat zie je niet vaak meer."

  "Iedereen gunt het Tony. Hij zal ook altijd één van de eersten zijn om iets te doen voor iemand anders. Als je iemand zoekt om de sprint aan te trekken, dan doet hij dat direct, zonder morren."

  Boonen verklapte dat Martin soms wat ingetogen kan zijn. "Ik heb hem de laatste jaren in het team goed leren kennen en ik denk dat hij wel een vriend geworden is."

  "Ik heb hem wel pas leren kennen vanaf het moment dat hij bij ons in het team kwam rijden. We hadden al vaak samen gereden in wedstrijden, maar Tony is iemand die een beetje in zichzelf gekeerd is."

  "Op de eerste groepstrainingen gebeurde het wel eens dat Tony na een uurtje groepstraining ineens ergens afdraaide en alleen verderging. Dat was hij gewoon, dat deed hij liever. Maar de laatste jaren is hij meer opengebloeid."

  "Wel verwacht dat de beslissing niet op kasseien zou vallen"

  Boonen vond het tof om eens een dagje in de Tour te zijn. "Het is leuk om hier te zijn, zeker in deze etappe. Ik ben hier sinds 12 uur samen met mijn vader op pad. Ik heb de laatste 45 kilometer van de rit gezien op televisie. En ja, ik had niets anders verwacht van deze etappe."

  "Er is weinig gebeurd op de kasseien uiteindelijk, maar in feite is dat meestal in zulke etappes. Ze noemen dat een mini-Roubaix, maar dat is het niet."

  "Een etappe van 223 kilometer (Parijs-Roubaix is meestal tussen 250 en 255 kilometer en minstens 50 kilometer kasseistroken), met maar 13 kilometer kasseien. Dat weet je dat de kasseien niet doorslaggevend worden. Vorig jaar was een uitzondering door het slechte weer."

  "Nu goed, die kasseien en het feit dat het toch wel de langste rit is in deze Tour zorgen er wel voor dat iedereen vermoeid geraakt op het eind, waardoor er in de finale dan weer iets onverwachts kan gebeuren."

  "Zo'n uitval zoals Tony heeft gedaan kent in het moderne wielrennen meestal niet veel succes. Het is heel mooi dat hij erin geslaagd is om de rit te winnen en het geel te pakken. Hij verdient dat echt, een mooie "numero"."

  Boonen: "Ik ben toch blij dat ik straks naar huis mag"

  Mist Boonen de Tour? "Als ik de finale zie van vandaag, dan wel ja, maar anders? Niet echt. Ik heb andere doelen nog dit jaar. Ik vind het geweldig om hier eens op bezoek te zijn, maar ik ben ook blij dat ik straks naar huis mag, opnieuw trainen", besloot Boonen, die ook nog vertelde dat hij ook volgend seizoen nog voor het team van Patrick Lefevere zal rijden. Alleen de handtekeningen onder het nieuwe contract ontbreken nog.