Ga naar de inhoud

Tanner zet de sprinters een neus in Oostenrijk

 ma 6 juli 2015 17:23
David Tanner drinkt een pintje op zijn overwinning.
De Australiër David Tanner (IAM Cycling) heeft de tweede etappe in de Ronde van Oostenrijk op zijn naam geschreven. De Duitser Gerald Ciolek behoudt zijn leiderstrui.

De rit van maandag voerde de renners van Litschau naar Grieskirchen, een toch van ruim 196 kilometer. Drie renners reden een tijdje voor het peloton uit, maar kregen nooit meer dan drie minuten. Op 40 kilometer van de streep was hun liedje uitgezongen.

De hergroepering was het sein voor een ander trio om een nieuwe aanval op poten te zetten. Ook Marc de Maar, Quentin Jauregui en Ben King slaagden er niet in om tot aan de streep voorop te blijven. King en De Maar hielden het nog het langst vol, maar ook zij werden op vijf kilometer van de finish gegrepen.

Een massasprint leek in de maak, maar David Tanner had iets anders in gedachten. De Australiër van IAM Cycling verraste met een late uitval en bleef de sprinters nipt voor. Achter Tanner won Venturini de sprint van het peloton. Ben Hermans (10e) was de eerste Belg. Gerald Ciolek behoudt de leiderstrui.

Uitslag rit 2:

  1. David Tanner (Aus) 196 km in 4u53'45"
  2. Clément Venturini (Fra) op 1"
  3. Peter Kusztor (Hon) 2"
  4. Troels Vinther (Den) z.t.
  5. Jan Tratnik (Svn)
  6. Robert Kiserlovski (Kro)
  7. Brent Bookwalter (VS)
  8. Rudy Molard (Fra)
  9. Gerald Ciolek (Dui)
  10. Ben Hermans

Stand na rit 2:

  1. Gerald Ciolek (Dui) in 10u01'33"
  2. David Tanner (Aus) op 2"
  3. Angel Vicioso (Spa) 5"
  4. Eduard Vorganov (Rus) 6"
  5. Clément Venturini (Fra) 7"
  6. Sven Erik Bystrøm (Noo) 9"
  7. Ben Hermans 11"
  8. Brent Bookwalter (VS) z.t.
  9. Egor Silin (Rus)
  10. Dani Moreno (Spa)
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.