• home
 • video
 • pas verschenen

  Pirlo gaat zijn kunstjes vertonen in de VS

  Andrea Pirlo verhuist naar de Verenigde Staten.

  Andrea Pirlo steekt de grote plas over. De 36-jarige middenvelder keert Juventus de rug toe en kiest voor een avontuur in de Major League Soccer, bij New York City. Hij wordt er ploegmaat van Frank Lampard en David Villa.

  Het afscheid van Andrea Pirlo bij Juventus is geen grote verrassing, want het vertrek van de virtuoos op het middenveld hing al een tijdje in de lucht. Maandag heeft de Italiaanse kampioen bevestigt dat Pirlo naar de Major League Soccer trekt.

  "Andrea sluit een briljante periode van vier seizoenen bij Juventus af en verhuist naar de MLS-club New York City", laat de Italiaanse kampioen weten. "Het was een privilege om hem de voorbije vier jaar in onze ploeg te hebben en we wensen hem alle succes in de toekomst."

  Pirlo verlaat de Serie A met onder meer zes titels op zijn palmares, waarvan vijf op een rij sinds 2011. Hij won ook twee keer de Champions League en in 2006 was hij een van de steunpilaren van het Italiaanse elftal dat het WK won.

  Bij zijn nieuwe club New York City FC wordt Pirlo onder meer ploegmaat van Frank Lampard en David Villa.