• home
 • video
 • pas verschenen

  Pauwels houdt auto over aan Tour-ontsnapping

  Serge Pauwels trok met drie metgezellen ten aanval.

  Nog voor hij de aankomst in Hoei bereikt heeft, heeft Serge Pauwels al een leuk extraatje overgehouden aan zijn vlucht in de Ronde van Frankrijk. Pauwels reed als eerste Belg door Heist-op-den-Berg en kreeg daar een auto voor.

  De organisatie van het natourcriterium in Heist-op-den-Berg had de Belgische renners in het Tour-peloton vooraf een beetje geprikkeld: wie als eerste door Heist-op-den-Berg zou fietsen, zou een auto krijgen.

  Serge Pauwels had die boodschap goed in zijn oren geknoopt. De MTN-Qhubeka-renner trok meteen na de start ten aanval en kreeg daar als beloning een auto ter waarde van 9.000 euro voor.

  Op 4 augustus, de datum van het natourcriterium, mag Pauwels zijn prijs afhalen.