• home
 • video
 • pas verschenen

  Muslin: "Normaal dat de voorbereiding zwaar is bij club met ambitie"

  Muslin werd een maand geleden aangesteld als nieuwe trainer van Standard.

  Na twee weken voorbereiding weten de spelers van Standard wat hun nieuwe trainer Slavoljub Muslin van hen verwacht. Hard werken is het motto in Luik. "In de sport wil je het hoogste. De supporters willen kampioen worden. Voor mij is dat een uitdaging", zegt Muslin.

  De Servische coach van Standard legt er meteen de pees op bij zijn spelers. Tien tot twaalf trainingen per week zijn de nieuwe norm. Voor Muslin is het de normaalste zaak van de wereld.

  "De voorbereiding verloopt goed. Ondanks de warmte werken de spelers hard en zeggen ze voorlopig weinig. Het is niet onlogisch dat sommigen niet helemaal tevreden zijn over de vele trainingsarbeid. Maar voor een club die wil meevechten voor een plaats bij de eerste drie is het normaal dat de voorbereiding zwaar is."

  "Er ontbreken nog wat spelers. Zeker een aanvaller en een paar middenvelders. Achteraan zitten we goed. Of ik hoop op Ezekiel? Hij heeft in het verleden bewezen dat hij een goeie speler is. Hij kent het huis en is geliefd bij de supporters, dus natuurlijk ben ik geïnteresseerd in hem. Mpoku? Ook hij is een goeie speler, en alle goeie spelers zijn welkom."

  "Er zijn geen makkelijke voetbalclubs"

  Muslin heeft een indrukwekkende staat van dienst als trainer. Waarom koos hij een maand geleden voor een avontuur bij Standard? 

  "Standard is een prestigieuze club met een rijk verleden. Het is een van de beste clubs van België. Standard heeft een fantastisch publiek en een prachtige accommodatie. Volgens mij kan het publiek een belangrijke rol spelen. Ik hou ervan als de supporters de ploeg voortstuwen."

  Angst voor de hoge verwachtingen van het publiek heeft Muslin niet. "Er zijn geen makkelijke voetbalclubs. In de sport wil je het hoogste. De supporters willen kampioen worden. Voor mij is dat een uitdaging."

  Ondertussen is de man die Muslin aantrok wel vertrokken. Roland Duchâtelet gaf twee weken geleden het stokje van voorzitter door aan Bruno Venanzi. Voor Muslin maakt het weinig uit. "Toen ik mijn contract tekende was Venanzi daarbij. Ik wist ook wat zou gebeuren binnen de club. Het vertrek van Duchâtelet maakt weinig uit voor ons. De politiek verandert niet. We werken gewoon voort."