• home
 • video
 • pas verschenen

  Micronesia slikt 68 doelpunten in één weekend

  Micronesia is geen lid van de FIFA.

  Micronesia heeft zijn debuut op de Pacific Games niet gemist. Maar niet in positieve zin: het verloor gisteren zijn tweede duel met 38-0 van Fiji. In het eerste tegen Tahiti werd het vrijdag 30-0. Volgens de Oceanische organisatoren is die 38-0 de grootste nederlaag in het internationale voetbal. Bij de rust was het al 21-0.

  Het kan wel zijn dat de FIFA het record niet zal homologeren. De Pacific Games gelden als kwalificatietoernooi voor de Spelen in Rio met U23-teams. En Micronesië is niet aangesloten bij de FIFA.

  Micronesia is een eilandengroep in Oceanië in de Grote Oceaan. Het telt ongeveer 100.000 inwoners. In hun zoektocht naar olympische roem kregen ze wel geen 23 beloften bij elkaar. Ze doen het met 18 jongens. Volgens hun bondscoach zit zijn groep "in een leerproces".