• home
 • video
 • pas verschenen

  Martin: "Dan maar morgen het geel in eerlijke strijd"

  "Door de val van Cancellara en Dumoulin was het geen eerlijke strijd."

  Voor de derde dag op een rij heeft Tony Martin maar net naast de gele trui gegrepen. De Duitser van Etixx-Quick Step gaf alles op de Muur van Hoei, maar kwam een luttele seconde te kort om Froome uit het geel te houden. "Ik had heel slechte benen vandaag."

  Na zijn tweede plaats in de openingstijdrit zag Tony Martin zijn gele droom gisteren vervliegen door de derde plaats van Fabian Cancellara. En ook derde keer, goede keer ging niet op voor de Duitser, want nu was Froome hem met een seconde te snel af.

  "Ik had heel slechte benen vandaag. In de finale was het meer overleven, dan vechten voor de gele trui. Ik zat helemaal op de limiet en dacht helemaal niet aan het geel tot ik over de finish kwam."

  "Toen vertelden ze me dat het heel nipt zou zijn en ik begon opnieuw te hopen. Maar niet veel later kreeg ik te horen dat ik één seconde te kort kwam, de ontgoocheling is enorm."

  "Maar aan de andere kant: door de valpartij van Cancellara en Dumoulin was het geen eerlijke strijd meer. Morgen wil ik die gele trui veroveren in een echte strijd. Dan kom ik ook op terrein dat mij beter moet liggen. Ik zal er staan."

  Wat vond Martin van de neutralisatie? "Ik heb net de echte reden gehoord, dat er niet genoeg medisch personeel meer was voor het peloton. Dat vind ik een goeie reden."