• home
 • video
 • pas verschenen

  KV Mechelen leent Adesanya dit seizoen uit aan Antwerp

  Adesanya blijft wel nog altijd eigendom van KV Mechelen.

  Jason Adesanya mag proberen Antwerp naar eerste klasse te leiden. De 22-jarige spits wordt door KV Mechelen uitgeleend aan de Great Old. In de terugronde werd Adesanya uitgeleend aan reeksgenoot Lommel United.

  Adesanya debuteerde in de Jupiler Pro League in het seizoen 2011-2012. De jonge spits was een grote belofte, maar toch vertrok hij in 2013 bij Lierse. Hij vond onderdak in tweede klasse bij ASV Geel, waar hij na een goed seizoen vorige zomer werd weggeplukt door KV Mechelen.

  Achter de Kazerne tekende Adesanya voor twee seizoenen, maar in januari werd besloten hem uit te lenen. Met Lommel United streed Adesanya voor de promotie naar de eerste klasse, maar dat lukte net niet. Nu mag hij bij reeksgenoot Antwerp hetzelfde gaan proberen.

  Voor Antwerp is het de zoveelste transfer deze zomer. De Great Old wil met nieuwe eigenaar Patrick Decuyper terug naar eerste en haalde al een pak nieuwe spelers binnen. Zo zullen volgend seizoen ook Gregory Dufer, Dimitri Daeseleire, Maxime Biset en Joeri Dequevy de kleuren van Antwerp verdedigen.

  Ook Perdichizzi komt over

  Antwerp maakt vandaag ook de komst van Pietro Perdichizzi bekend. De 22-jarige verdediger komt definitief over van een andere tweedeklasser, Roeselare. De Belg, met Italiaanse roots, heeft er al hobbelig parcours als speler opzitten.

  Op 17-jarige leeftijd maakte hij in 2009 zijn debuut bij Sporting Charleroi. In 2011 kwam topclub Club Brugge hem daar na de degradatie van Charleroi weghalen, maar doorbreken op Jan Breydel lukte niet voor Perdichizzi. Een uitleenbeurt aan Zulte Waregem was ook niet zo'n succes, waardoor Perdichizzi medio 2013 bij Roeselare terechtkwam. Daar werd de jonge Waal een belangrijke schakel in het elftal van Franky van der Elst.

  Tweets: