• home
 • video
 • pas verschenen

  Erg zware val in de Tour, Dumoulin moet opgeven

  Een slagveld in de Tour.

  Opschudding in de Ronde van Frankrijk: op ongeveer 60 kilometer van de aankomst is een groot deel van het peloton tegen de vlakte gegaan. De koers werd een klein kwartiertje geneutraliseerd en de eerste helling van de dag werd in groep beklommen. Onder meer Dumoulin en Gerrans moesten opgeven.

  Op een brede weg in dalende lijn ging het volledig mis. Tegen een hoge snelheid tikte een renner een collega aan en de gevolgen waren verschrikkelijk: een groot deel van het peloton kwam keihard ten val.

  Onder meer Cancellara, Uran, Henderson, Matthews, Rui Costa, Oss en Vansummeren waren bij de grote groep gevallen renners, die een echt slagveld vormden.

  Voor Tom Dumoulin (schouder uit de kom), Simon Gerrans, Dmitri Kozontsjoek en William Bonnet was het verdict erg hard: zij moesten allemaal opgeven.

  De wedstrijdorganisatie besliste om de koers ongeveer tien minuten te neutraliseren omdat er geen ambulances meer waren om achter het peloton te rijden. Dat zou voor ellende gezorgd hebben als een nieuwe val zich had voorgedaan

  De Côte de Bohissau, de eerste beklimming van de dag, werd in groep afgewerkt.

  Enkele tweets