• home
 • video
 • pas verschenen

  De Wever: "Dit kun je niet terugbetalen in marketing"

  Het Tour-peloton is rond 13u gestart in Antwerpen. De Antwerpse burgemeester Bart De Wever was uiteraard trots op de komst van het Tour-circus. "Iedereen zal onze binnenstad zien", klinkt het.

  Een mensenmassa is vanochtend naar Antwerpen afgezakt, waar het startschot van de derde Tour-etappe gegeven wordt. "Ik weet nog niet hoeveel mensen hier zijn, maar het zijn er heel veel", vertelt Bart De Wever, de burgemeester van Antwerpen. "Alles kleurt geel."

  Er komt wel een beetje kritiek op de komst van de Tour, want het stadsbestuur heeft aan Tour-organisator ASO 360.000 euro betaald voor de start van deze etappe. Kan dat bedrag niet beter in andere zaken geïnvesteerd worden?

  "De Tour wordt in 190 landen uitgezonden en hier zijn 2.000 journalisten aanwezig. Iedereen zal onze binnenstad zien, waar de renners nog traag fietsen. Dat kun je in marketing niet terugbetalen."

  Bovendien wil de stad in 2020 de Grand Départ organiseren. "We proberen voor 2020 een goed dossier voor te leggen, maar we moeten ons reppen. We hopen op die manier de 100e verjaardag van de Olympische Spelen in Antwerpen luister bij te zetten."