• home
 • video
 • pas verschenen

  Breuken dwingen Fabian Cancellara tot opgave

  Fabian Cancellara kwam zwaar ten val op weg naar Hoei.

  Fabian Cancellara komt morgen niet meer aan de start van de kasseienrit. Onderzoek in het ziekenhuis wees uit dat de Zwitser van Trek net als in het voorjaar enkele beentjes in zijn rug heeft gebroken. "Dit is een enorme ontgoocheling", zegt de ex-gele trui.

  Cancellara werd na de aankomst van de rit in Hoei meteen naar het ziekenhuis gebracht en een scan bracht daar meteen duidelijkheid: twee gebroken wervels in zijn onderrug, dezelfde blessure als na zijn val in de E3 Harelbeke.

  "Dit is een enorme ontgoocheling", zegt Cancellara. "De gele trui had de ploeg een grote boost gegeven en we waren klaar om die met hand en tand te verdedigen."

  "We hadden heel wat valpartijen en blessures sinds de start van het jaar. Nu hadden we eindelijk 24 goeie uren, maar nu zijn we terug bij af en bij de pech. De ene dag win je, de andere dag ben je bij de verliezers."

  "De gele trui had me veel moed gegeven voor de rit over de kasseien van morgen. De revalidatie na mijn val in de E3 was heel zwaar. Nu moet ik positief blijven en uitkijken naar het tweede deel van het seizoen."

  "Ik werd langs achteren geraakt"

  Fabian Cancellara kon de zware val niet vermijden. De gele trui belandde op zijn onderrug. "Ik dacht aan het verdedigen van mijn gele trui, niet aan een val tegen 80 km/u. Soms win je en soms verlies je. Maar dit is vanzelfsprekend niet fijn."

  Over de val: "Ik zag het gebeuren en hoopte tussen de renners te passeren. Maar ik werd langs achteren geraakt en daarna weet ik niet wat er gebeurd is." Wat denkt hij over de neutralisatie? "Ik wil de wedstrijdleiding bedanken. Er lagen zoveel renners op de grond. Het was de juiste keuze."