• home
 • video
 • pas verschenen

  Belgen in Tour-peloton: "Dit is echt speciaal"

  Voor de 11 Belgen in het Tour-peloton is een start in België natuurlijk extra speciaal. Sporza sprak voor het vertrek in Antwerpen met enkele landgenoten. "Een start in eigen land is een heel andere belevenis", klonk het in koor.

  "Die gele loper bij de start was heel mooi. Ik ben heel blij dat ik er bij ben", vertelde Jan Bakelants aan de start bij Sporza. "Zo dicht bij huis fietsen is toch speciaal. Ik ken hier veel mensen."

  "En het is leuk om in het centrum van Antwerpen te starten, toch een van de mooiste Vlaamse steden. Of ik als kind veel herinneringen aan de Tour heb? Neen, niet echt. We gingen meestal niet kijken om de drukte te vermijden."

  "Zoveel volk, dat is echt de moeite", klonk het bij Greg Van Avermaet. "Ik kom geregeld naar Antwerpen voor een hapje en een drankje en hier fietsen is speciaal."

  Tour-debutant Kenneth Vanbilsen klonk ook enthousiast: "Heel veel mensen riepen mijn naam en dat is allemaal nieuw voor mij. Ik zal veel toeschouwers langs het parcours kennen."

  "Dit is speciaal", vult Julien Vermote aan. "Als je weg bent voor de Giro, dan ben je echt weg. Nu ben je in eigen land en dat is een heel andere belevenis."

  "Er is immens veel volk. Met mijn ouders, broer en zussen ben ik destijds naar de Tour-passage in Antwerpen gaan kijken. Vandaag zal mijn broer ook komen kijken. Dat is een speciaal gevoel. Of dit dan extra motivatie geeft? Ik ben sowieso gemotiveerd."

  Wellens: "Ik word onsterfelijk als ik win"

  Tim Wellens heeft deze etappe met rood aangeduid. Ook voor Wellens is het fijn om in Belgie te koersen, maar aankomstplaats Hoei ligt bovendien niet ver van zijn thuisbasis Sint-Truiden.

  "Ik ben al enkele maanden met deze rit bezig en ben dus supergemotiveerd. Ik zal niet wachten tot de Muur van Hoei en zal van iets verder gaan."

  Wanneer zal hij tevreden zijn? "Als ik me getoond heb op de Côte de Cherave en als ik een mooi resultaat behaal. Deze dag zal de mooiste van deze Tour worden. Winnen is een droom, want dan zou ik onsterfelijk worden."

  Enkele foto's van bij de start in Antwerpen