• home
 • video
 • pas verschenen

  Barcelona tast in de geldbuidel voor Arda Turan

  Arda Turan in het shirt van zijn nieuwe club.

  Arda Turan ruilt Atletico Madrid voor Barcelona. De Spaanse kampioen betaalt 34 miljoen euro voor de Turkse middenvelder en dat bedrag kan nog oplopen tot 41 miljoen. Arda Turan moet wel nog hopen dat toekomstige Barça-voorzitter hem ook bij de club wil.

  Arda Turan stuurde al een tijdje aan op een vertrek bij Atletico Madrid. Op zijn Facebook-pagina plaatste hij onlangs zelfs al een afscheidsvideo. Omdat het contract van de Turk volgende zomer zou aflopen, heeft Atletico nu eieren voor zijn geld gekozen.

  De Madrilenen vangen nog 34 miljoen euro voor de aanvallende middenvelder, een bedrag dat afhankelijk van de resultaten nog kan oplopen tot 41 miljoen euro.

  Beide clubs hebben wel nog een aparte overeenkomst laten stipuleren: de nieuwe voorzitter van Barcelona, die op 18 juli verkozen wordt, heeft na zijn aanstelling twee dagen de tijd om te beslissen of hij Arda Turan daadwerkelijk in Camp Nou wil. In het andere geval kan Atletico de Turk terugkopen voor 30 miljoen euro.

  Ook opmerkelijk is dat Barcelona de transfer heeft afgerond ondanks een transferverbod van de FIFA. Enkele weken geleden kocht Barça ook al rechtsback Aleix Vidal van Sevilla. Zowel Vidal als Turan zullen pas na januari inzetbaar zijn bij hun nieuwe club.