• home
 • video
 • pas verschenen

  Bakkali zet zijn handtekening bij Valencia

  Zakaria Bakkali poseert in het shirt van zijn nieuwe club.

  Zakaria Bakkali zet zijn carrière voort bij Valencia. De 19-jarige flankaanvaller heeft bij de Spaanse club een contract voor vijf seizoenen ondertekend. "Voetballen in de Primera Division is een droom die uitkomt", zegt Bakkali.

  Zakaria Bakkali schoot twee jaar geleden als een komeet naar het Belgische voetbalfirmament. De op dat moment 17-jarige flankaanvaller speelde toen in het begin van het seizoen de pannen van het dak bij PSV en schopte het zelfs tot Rode Duivel.

  Maar de jonge Belg kon zijn goeie vorm niet doortrekken en werd bij PSV zelfs naar de B-kern verwezen omdat hij zijn contract niet wilde verlengen. Bakkali sleet ruim een jaar in de anonimiteit, maar dat heeft hem dus niet belet om een mooie transfer naar Valencia te versieren.

  "Ik ben nog heel jong. Voor mij is het een grote stap voorwaarts om bij een club met zo'n rijke traditie en van zo'n niveau te kunnen tekenen", zegt Bakkali over zijn transfer naar Valencia. "Ik heb heel veel zin om aan de slag te gaan. Spelen in de Primera Division is een droom die uitkomt."

  Ook in Valencia zijn ze in hun nopjes met de komst van Bakkali. "We hebben een heel goeie zaak gedaan", zegt voorzitster Lay Hoon Chan. "Het is niet eenvoudig om een jonge voetballer met zoveel talent te strikken. We zijn Zakaria heel dankbaar dat hij voor ons gekozen heeft."