• home
 • video
 • pas verschenen

  Tom Boonen triomfeert in Rund um Köln

  Tom Boonen is in Keulen de snelste van een kopgroepje.

  Tom Boonen heeft de 99e editie van Rund um Köln op zijn naam geschreven. Boonen was in de straten van Keulen de snelste van een kopgroepje van vijf renners. Edward Theuns werd tweede, Boonen ploegmaat bij Etixx-Quick Step Nikolas Maes was vijfde.

  Een omvangrijke kopgroep van ruim 20 renners werd gekneed in de openingsfase van de koers. Met Tom Boonen, Nikolas Maes en Edward Theuns zaten er drie Belgen mee voorop.

  Het was Boonen zelf die op de elfde bult van de dag, op zo'n 50 kilometer van de streep, het vuur aan de lont stak. Boonens ploegmaat Maes glipte mee in het zog van zijn kopman, ook Gerdeman, Theuns en Schillinger sloten aan.

  In de achtervolging menden de sprintersploegen het peloton, maar voorin was de verstandhouding optimaal. De vijf koplopers mochten het onder elkaar uitvechten voor de overwinning. Maes was een uitstekende gangmaker voor Boonen, die het afmaakte in de sprint. Marcel Kittel won even later de sprint van het peloton.

  Boonen: "Ben vrij tevreden over mijn conditie"

  "Ik ben uiteraard heel gelukkig met deze overwinning", zegt Tom Boonen. "Er zijn niet veel wedstrijden in Duitsland, dus is het leuk om hier te winnen als je daartoe de kans krijgt. Nikolas Maes deed het geweldig in de sprint en daarna heb ik de klus afgemaakt."

  "Ik ben vrij tevreden over mijn conditie. Na de Ronde van België had ik een paar dagen nodig om te recupereren. Ik heb de voorbije dagen goed getraind. Ik kijk uit naar de volgende wedstrijd op de Europese Spelen in Bakoe. Ik hoop er een goeie koers te rijden."

  Uitslag Rund um Köln (1.1)
  1.Tom Boonen197 km in 4u26'09"
  2.Edward Theunsz.t.
  3.Andreas Schillinger (Dui) 
  4.Linus Gerdemann (Dui) 
  5.Nikolas Maes 
  6.Marcel Kittel (Dui)op 1'00"
  7.Andrea Pasqualon (Ita) 
  8.Shane Archbold (Aus) 
  9.Yves Lampaert 
  10.Alberto Cecchin (Ita)