• home
 • video
 • pas verschenen

  Messi en co. geven 2-0 uit handen tegen Paraguay

  De ontgoocheling is groot bij Messi: in minuut 90 maakt Paraguay de 2-2.

  Argentinië is met een domper begonnen aan zijn Copa America. Na een geweldige eerste helft tegen Paraguay leek de zege binnen. Agüero en Messi hadden voor 2-0 bij de rust gezorgd, maar Paraguay knokte nog terug. De 2-2 van Barrios viel in de 90e minuut.

  Argentinië toonde twee gezichten. Voor de rust was het oppermachtig en had het 75 procent balbezit. In de laatste 30 minuten verloor het fysiek de strijd en slikte het nog twee goals.

  Op het halfuur had Agüero het overwicht omgezet in een logische voorsprong, Messi verdubbelde die wat later vanaf de stip.

  Ook in het begin van de tweede helft had Argentinië nog de bovenhand, tot Nelson Valdez Paraguay op het uur weer in de match bracht. Paraguay won fysiek het pleit en creëerde de beste kansen.

  De inbreng van Higuain en Tevez kon het tij niet keren. Het was een invaller aan de overkant die de Argentijnen een kater bezorgde: Barrios (foto) knalde vanaf 20 meter binnen in de slotminuut.

  Messi wil met Argentinië graag een eerste teamtrofee winnen. De laatste Copa-titel dateert van 1993. Maar nu zullen ze dinsdag rivaal Uruguay al moeten kloppen om hun kansen op de kwartfinale gaaf te houden. Uruguay versloeg Jamaica met 1-0.

  Argentijnse coach: "Er sloop twijfel in de ploeg"

  De Argentijnse coach Gerardo Martino was verrast door de twee extremen die zijn team toonde. "We moeten een match in zijn geheel controleren."

  "Nu deden we dat 50 minuten en we hadden nog meer kunnen scoren. Maar daarna kwam er twijfel in de ploeg. We trokken ons terug op onze eigen helft en konden niet meer dezelfde druk zetten."

  Doelman Romero wist ook dat zijn teammaats hun voet van het gaspedaal haalden in de tweede helft. "Maar zo werkt het niet in Zuid-Amerika. Je krijgt geen cadeaus. We wisten dat Paraguay tot het bittere einde zou knokken."

  Mooiste beelden: