• home
 • video
 • pas verschenen

  Leukemans zet Ronde van Limburg op zijn palmares

  Björn Leukemans was de beste in Tongeren.

  Björn Leukemans heeft in Tongeren de Ronde van Limburg gewonnen. De renner van Wanty-Groupe Gobert vloerde zijn medevluchter Dimitri Claeys in de sprint.

  Het was de winnaar van vorig jaar Mathieu van der Poel die al na vijf kilometer de eerste ontsnapping van de dag op poten probeerde te zetten. De poging van de wereldkampioen veldrijden werd snel in de kiem gesmoord.

  Een andere veldrijder had meer succes. Philipp Walsleben kon zich samen met onder meer Joeri Stallaert wel in de goeie vlucht nestelen. Samen met twee Nederlanders harkten ze een maximale voorsprong van zo'n zeven minuten bij elkaar.

  In de finale was het vooral Lotto-Soudal dat ervoor zorgde dat de kloof met de kopgroep verkleind werd. Op 15 km van de streep kregen we een nieuwe kopgroep van negen renners. Leukemans wilde het niet op een sprint laten aankomen en glipte weg in de slotronde. Hij kreeg Dimitri Claeys mee in zijn wiel, maar die kon hij wel aan in de spurt.

  Uitslag Ronde van Limburg (1.1)

  1. Björn Leukemans 200 km in 4u45'38"
  2. Dimitri Claeys - op 4"
  3. Wouter Mol (Ned) - 11"
  4. Jesper Asselman (Ned)
  5. Jens Debusschere
  6. Robin Stenuit
  7. Amaury Capiot
  8. Sjoerd Kouwenhoven (Ned)
  9. Benjamin Verraes
  10. Gijs Van Hoecke
  11. Sean De Bie

  Samenvatting Ronde van Limburg op Eén

  Een samenvatting van de Ronde van Limburg is vanmiddag om 17u te zien op Eén met commentaar van Christophe Vandegoor.