• home
 • video
 • pas verschenen

  Hülkenberg bezorgt Porsche na 17 jaar nog eens Le Mans

  Porsche wint voor het eerst sinds 1998 de prestigieuze 24 Uren van Le Mans.

  De Porsche 919 Hybrid van Hülkenberg, Bamber en Tandy heeft de 83e editie van de 24 Uren van Le Mans gewonnen. Porsche bezette ook de tweede plaats met ex-F1-rijder Mark Webber, op drie stond de Audi van Andre Lotterer. Het is de 17e eindzege voor Porsche in de prestigieuze uithoudingsrace, maar pas de eerste sinds 1998.

  Porsche bleef 16 jaar weg uit de topcategorie in Le Mans en was niet succesvol door mechanische pech vorig jaar. Dit jaar was het wel raak. En dat met onder meer huidig F1-rijder Hülkenberg aan het stuur. Het was de eerste deelname van de Duitser.

  Hülkenberg vormde een team met de Nieuw-Zeelander Earl Bamber en de Engelsman Nick Tandy. In de tweede Porsche zaten naast Webber ook de Nieuw-Zeelander Brendon Hartley en de Duitser Timo Bernhard.

  Porsche doorbrak de hegemonie van Audi, dat vijf jaar naeen won. De titelverdedigers Lotterer-Tréluyer-Fässler eindigden op drie.

  Laurens Vanthoor was de enige Belg in Frankrijk. Hij reed voor OAK Racing in de kleinere LMP2-klasse en was met zijn team goed op dreef, maar door motorpech haalde de auto de streep niet.

  Uitslag 24 Uren Le Mans:

  01. Hülkenberg-Bamber-Tandy (Dui-NZe-GBr/Porsche 919 Hybrid) - 395 ronden
  02. Webber-Bernhard-Hartley (Aus-Dui-NZe/Porsche 919 Hybrid) op 1 ronde
  03. Tréluyer-Fässler-Lotterer (Fra-Zwi-Dui/Audi R18 e-tron quattro) op 2 ronden
  04. Jarvis-Duval-Di Grassi (GBr-Fra-Bra/Audi R18 e-tron quattro) op 3 ronden
  05. Dumas-Jani-Lieb (Fra-Zwi-Dui/Porsche 919 Hybrid) op 4 ronden