• home
 • video
 • pas verschenen

  Bolt wint, maar: "Slechtste bocht uit mijn carrière"

  Het is de derde keer op rij dat Bolt boven de 20" blijft.

  Usain Bolt is teleurgesteld ondanks zijn overwinning op de Diamond League-meeting in New York. Hij bleef ruim een seconde boven zijn eigen wereldrecord. "Ik snap niet wat er gebeurd is. Ik voelde me nochtans goed." Zo blijven de twijfels over zijn WK-kansen.

  Bolt liep op de Diamond League-meeting de 200 meter in een tijd van 20"29, in een stevige tegenwind. "Het was echt slecht", reageerde hij na afloop. "Dat was waarschijnlijk de slechtste bocht uit mijn carrière."

  "Ik schoot uit de startblokken maar kwam gewoon niet vooruit. Ik wou dat ik kon zeggen hoe het kwam, maar ik weet het echt niet." Voor het eerst sinds 2007 bleef Bolt in drie opeenvolgende wedstrijden boven de grens van 20 seconden, terwijl zijn wereldrecord op 19"19 staat.

  "Ik train hard, maar in competitie lukt het niet. Mijn laatste training was perfect verlopen. Ik denk niet dat het een fysiek of mentaal probleem is, want ik voel me goed en sterk. Ik heb nog steeds vertrouwen in mezelf, mijn coach zegt dat ik me geen zorgen hoef te maken. Die snelle tijden komen wel." Toch hoopt hij snel de oorzaak te vinden. "Mijn erfenis is in gevaar als we dit probleem niet snel oplossen."

  Bolt hoopt over twee maanden te schitteren op het WK en volgend jaar zouden de Olympische Spelen een orgelpunt moeten worden. Afzeggen voor het WK is alvast niet aan de orde. "Je mag niet vluchten voor je verantwoordelijkheid, je moet de mensen geven wat ze willen. Ik wil niet dat mensen zeggen dat een nederlaag me klein gekregen heeft."