• home
 • video
 • pas verschenen

  Wendy Jans viert 32e verjaardag met 9e Europese snookertitel

  Wend Jans wordt zondag 14 juni 32 jaar.

  Wendy Jans heeft haar Europese snookertitel verlengd. In Praag klopte ze in de finale de Russin Darja Sirotina met 5-0. Zo bezorgde ze zichzelf een vervroegd verjaardagsgeschenk: morgen wordt onze landgenote 32 jaar.

  Voor Jans was het haar negende Europese titel (2004, 2005, 2006, 2009, 2010, 2011, 2013, 2014 en 2015). Daarnaast telt ze ook vier wereldtitels en 13 nationale titels.

  Jans was natuurlijk tevreden, maar ook streng voor zichzelf: "De uitslag geeft het beeld van de match niet weer. Sirotina miste twee ballen voor framewinst. Daar schrok ik toch van."

  "De omstandigheden waren moeilijk. Buiten was het meer dan 30 graden, binnen draaide de airco op volle toeren, wat niet meteen gunstig is voor het snookerlaken. Blijkbaar kon ik er toch iets beter mee overweg dan mijn opponente."

  "Voor de rest heb ik echter een sterk toernooi achter de rug, met een 100-break en slechts twee verliesframes. Het volgende doel is het WK in november. Daar is de concurrentie allicht groter met de meisjes uit China."