Ga naar de inhoud

Tomas Rousseaux ruilt Roeselare voor Volley Monza

 za 13 juni 2015 15:16
Tomas Rousseaux (archief) speelde drie jaar voor Roeselare.
Tomas Rousseaux heeft zijn nieuwe volleybalclub bekendgemaakt: de 21-jarige receptie-aanvaller trekt naar Italië, naar Vero Volley Monza. Hij tekende voor drie jaar.

Rousseaux deelde eind vorige maand al mee dat hij Roeselare na drie seizoenen zou verlaten. En dat is dus richting Monza geworden.

Op de site van zijn nieuwe werkgever legt hij uit waarom: "Mijn zus Hélène Rousseaux speelt bij Monza. De Italiaanse competitie is top en ik weet dat ik nog veel progressie kan maken. Deze club staat ervoor bekend in te zetten op jonge talenten."

"Ik kijk erg uit naar dit nieuwe avontuur. Ik ben alvast begonnen met Italiaans te leren." Rousseaux is nu nog met de nationale ploeg in Bakoe voor de Europese Spelen.

De familie Rousseaux is een echte volleybalfamilie: vader Emile Rousseaux was zijn coach bij Roeselare en ex-international. Net als zijn moeder Karin Wallyn.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.