• home
 • video
 • pas verschenen

  Mulder: "Dat eindeloos gecombineer in de breedte. België leek Oranje wel"

  Mulder was ontgoocheld: "Dit is een voortdurend patroon bij de Belgen."

  Het was niet goed gisterenavond in Wales. Analist Jan Mulder gaat nog een stap verder: "Dit is een voortdurend patroon bij de Rode Duivels. Het begint leuk, maar dan zakt het in. Het resultaat strookt nooit met de klasse van de spelers. Er ontbreekt een soort punch in de spelopbouw."

  In één woord moesten de analisten aan tafel bij Karl Vannieuwkerke Wales-België samenvatten. "verrassend", vond Imke Courtois, "Ontgoochelend", zei Geert De Vlieger. Jan Mulder sloot zich bij die laatste aan, "maar het is erger", voegde hij er meteen aan toe.

  "Dit heeft niet alleen betrekking op deze wedstrijd, maar dit is een voortdurend patroon bij de Rode Duivels. Ze zijn sterker, 20 minuten is het leuk. Maar dan zakt het in. Het resultaat strookt nooit met de klasse van de spelers."

  "België is nooit in staat om drie wedstrijden na elkaar fantastisch te spelen. Ik weet niet waar het aan ligt", zuchtte de Nederlander.

  "Het spel werd trager en voorspelbaarder. Het was juist niet zo verrassend. Word eens een keer opportunistisch. Dat eindeloos gecombineer in de breedte, het leek het Nederlands elftal wel", wond de ex-voetballer zich op.

  "Er ontbreekt een soort punch in de spelopbouw van de Belgen. Ik vind Hazard een wereldklassespeler - ik kan er niet genoeg van krijgen. Hij zit in de categorie van Messi. Maar het verschil met Messi is: Messi gaat een een-tweetje aan omdat hij een doelpunt ruikt, om zelf te scoren. Hazard gaat een een-twee aan om een assist te geven."

  "Hazard deed wel zijn best en was wel aanwezig. Maar als ik hem vergelijk met een Cruijff, hij speelt met dezelfde klasse. Maar die had de wil om de boel aan flarden te scheuren. Hazard niet, net niet. Het zit hem in de geest..."

  "Geen avond om "Wilmots buiten" te schreeuwen"

  Wilmots veranderde een aantal keer van systeem tijdens de match. Maar dat leverde niet het verhoopte resultaat op. Mulder relativeert: "Het systeem is altijd afhankelijk van de vorm en de klasse van de spelers."

  "Wat Benteke en Lukaku daar deden, daar schrijf je geen ansichtkaartje voor naar huis. De Bruyne was er ook niet echt, Mertens was er niet echt, Witsel was er niet echt. Alderweireld was vaak in beeld, maar niet altijd efficiënt."

  "Heel veel spelers waren niet top. Ik vond ze middelmatig tot zwak. Als er een stuk of zes spelers "anoniem" zijn, dat scheelt een stuk. Dan kan Hazard lopen en draaien en tollen wat hij wil..."

  Bij de gewone man ligt Wilmots nu weer onder vuur voor zijn tactische keuzes. In de studio klonk zelfs "Wilmots buiten". Maar Mulder countert gevat: "Deze avond is geen reden om "Wilmots buiten" te schreeuwen."