• home
 • video
 • pas verschenen

  Gilbert: "Ik snap niks van de aanpak van BMC"

  Philippe Gilbert tijdens de proloog van de Ronde van Zwitserland.

  Philippe Gilbert is een van de BMC-renners in de Ronde van Zwitserland, maar onze landgenoot rijdt er allerminst gelukkig rond. Gilbert weet nog altijd niet of hij naar de Tour mag en dat zint hem niet. "Ik hoef me toch niet meer te bewijzen?", zucht hij.

  De Ronde van Zwitserland is voor veel renners de laatste voorbereiding op de Ronde van Frankrijk. Philippe Gilbert stond er zaterdag ook aan de start, maar hij weet nog niet of hij ook mee naar de Tour mag en dat zint hem niet.

  "Ik kom hier eigenlijk zonder motivatie aan de start. Het is moeilijk om jezelf op te laden als je geen zicht hebt op je programma. Ik weet niet of de ploeg me erbij wil in de Tour. Vraag jij het eens aan de ploegmanager? Ik vind dit zeer bizar en begrijp de aanpak van BMC niet", zegt Gilbert aan Het Laatste Nieuws en Het Nieuwsblad.

  BMC is van plan om zijn Tour-selectie bekend te maken na de Ronde van Zwitserland. "Maar ik mag hopen dat ik me hier niet meer hoef te bewijzen. Ik ben toch geen neoprof meer? Ik zou het teleurstellend vinden als ze nu nog overtuigende resultaten zouden nodig hebben."

  "Ik heb twee etappes gewonnen in de Giro (foto), waarin ik beter bergop reed dan ooit en ik haalde redelijk fris de finish in Milaan. Ik heb de laatste weken geconcentreerd voortgewerkt. Mijn conditie is top."

  "In de eerste week van de Tour liggen er heel wat mogelijkheden voor mij. Die is me op het lijf geschreven. Ik wil proberen een rit te winnen en wie weet zelfs de gele trui te pakken. Enfin, ik zal hier in Zwitserland proberen te tonen dat ik goed ben. Ik heb het profiel van de etappes wel nog niet bekeken."