• home
 • video
 • pas verschenen

  Carcela tekent voor 4 jaar bij Benfica: "Een hele eer"

  Mehdi Carcela: "Witsel vertelde me dat Lissabon een prachtige stad is."

  De transfer van Mehdi Carcela naar Benfica is helemaal rond. "Standard, Benfica en Carcela hebben een akkoord bereikt. Hij heeft getekend", maakte Standard het nieuws bekend op zijn website. "Dit is een legendarische club met een rijke geschiedenis. Het is een eer om naar Benfica te komen", was de reactie van Carcela.

  Sinds donderdag was het nog een kwestie van tijd dat Carcela en Benfica zouden gaan samenwerken. Die tijd is vandaag gekomen. De 25-jarige aanvallende middenvelder tekende voor vier jaar.

  Carcela is een jeugdproduct van Standard, hij debuteerde in 2008 in de eerste ploeg en pakte titel (2009) en beker (2011). In de zomer van 2011 trok de Marokkaanse international naar Anzji in Rusland. Twee jaar later keerde hij terug naar Luik.

  Benfica zou zo'n 2 miljoen euro betalen. Carcela treedt in de voetsporen van Axel Witsel, die in 2011 van Standard naar de Portugese club trok.

  "Dit is een legendarische club met een rijke geschiedenis", sprak Carcela op de website van Benfica. "Ik kan alleen maar zeggen dat het een eer is om naar hier te komen." Hij poseerde alvast met de clubmascotte, een adelaar.

  "Ik volgde de club al een tijdje, omdat Witsel en Preud'homme hier actief waren. Ik hou van het Portugese kampioenschap, omdat techniek er belangrijk is. Axel vertelde me ook dat Lissabon een prachtige stad is om in te wonen."